+385 1 3385191
info@vlautomatika.hr
Dr. Franje Tuđmana 8a, Novaki Sveta Nedelja
od 8:00 - 16:00

Zeleni kutak

Čak trećina proizvedene energije u svijetu dolazi iz obnovljivih izvora energije. Odlučili smo i sami pridonijeti ovom trendu koji će unaprijediti kvalitetu svih naših života i očuvati Zemlju jer smatramo da je potrebno maksimalno iskoristiti tehnološka rješenja koja nemaju negativan utjecaj na okoliš. Obzirom da su hrvatski nacionalni ciljevi energetskog sektora usklađeni s europskim ciljevima koji teže dekarbonizaciji i energetskoj učinkovitosti, svaki pojedinac bi trebao biti upoznat s mogućnostima za održivi razvoj u vlastitom kućanstvu.

Na našim stranicama pronaći ćete rješenja za vaš dom i nekretnine koja će dugoročno pozitivno utjecati na vaš kućni budžet i na okoliš. Ako uzmemo u obzir da je održivi razvoj jedini pravac u budućnosti koji moramo slijediti kako bi sačuvali planet od katastrofalnih klimatskih promjena i uništenja, onda ulaganje u obnovljive izvore energije danas postaje investicija koja će povećati vrijednost vaše nekretnine u budućnosti jer će ispunjavati sve poželjne karakteristike koje će biti vrlo tražene i zakonske kriterije koji će biti neophodni.

Povećanim ispuštanjem stakleničkih plinova dolazi do narušavanja prirodne ravnoteže između zagrijavanja I hlađenja Zemlje. Staklenički plinovi ne propuštaju Zemljino dugovalno zračenje u svemir, već ga reflektiraju nazad na površinu Zemlje.Posljedica toga je povećanje prosječne temperature na površini Zemlje.

Povećana količina stakleničkih plinova u atmosferi glavni je uzrok globalnog zatopljenja. Najznačajniji staklenički plinovi su vodena para, metan, dušik oksid, fluorirani plinovi (to su plinovi koji se nalaze u klima uređajima, frižiderima), sumpor dioksid i ugljik dioksid.

Emisija stakleničkih plinova ima utjecaj na globalno zagrijavanje Zemlje (GWP) dok emisija štetnih plinova odnosi se na zagađivanje zraka i razgradnju ozona (ODP).

Firma V.L.Automatika okrenula se održivom razvoju prvo s malim stvarima i kružnim gospodarstvom poput toga da ne koristi obične plastične vrećice već vrećice koje se mogu reciklirati ili platnene. Također imamo potvrdu od Ministarstva zaštite okoliša I energetike o stručnom ispitu za obavljanje djelatnosti sa tvarima koje oštećuju ozonski sloj ili fluorirane stakleničke plinove te o njima ovise.

Naše usluge baziramo na obnovljivim izvorima energije osim gdje je neophodno poput stambenih objekata tamo se ugrađuju kondenzacijski uređaji sa nižom razinom ispušnih plinova za razliku od klasičnih ili atmosferskih uređaja.

KONTAKT INFO

Za sva pitanja o proizvodima i uslugama, prijave servisa ili kvara i dodatne informacije obratite nam se putem kontakt obrasca, putem telefona, na email ili nas posjetite u poslovnici.

KONTAKTIRAJTE NAS