Telefon
+385 91 503 8427
Email
info@vlautomatika.hr
Adresa
Dr. Franje Tuđmana 8a, Novaki Sveta Nedelja
Radno vrijeme
od 8:00 - 16:00
Pošaljite upit

Omekšavanje vode

Tvrdoća vode je uzrokovana prisutnošću rastvorenih soli kalcija i magnezija,nekada i željeza. najviše ima kalcija zbog prisutnosti u Zemljinoj kori kao ključnog elementa u mineralima, kalcitu,dolomitu itd.

°dh – stupnjevi njemačke tvrdoće vode

  • 0-5°dh – vrlo meka voda
  • 5-10°dh – meka voda
  • 10-15°dh – umjereno tvrda voda
  • 15-25°dh – tvrda voda
  • preko 25°dh – vrlo tvrda voda

Na sljedećoj slici možete vidjeti kakva je voda u vašem gradu.

omekšavanje vode VL automatika

Ako vam je tvrdoća vode veća od 12°dh(njemačke tvrdoće) preporuča se omekšivač vode. Ako niste zadovoljni s kvalitetom vode u svom domu, na kuhalu za vodu vam se stvara vodeni kamenac, a na slavinama u kuhinji i kupaonici vidite ostatke vodenog kamenca znači da imate tvrdu vodu i preporuka je ugradnja omekšivača vode. Ako živite na području s tvrdom vodom, voda sadrži velike količine otopljenih tvari (uglavnom kalcij i magnezij) koji oštećuju kućanske aparate i negativno utječu na druge elemente u našem kućanstvu – nastajanjem naslaga u našim kupaonicama i u grijaćim uređajima troši se više energije za pravilan pogon.

Teško je povjerovati da voda korištena u domaćinstvu četveročlane obitelji može sadržavati čak 70 kg vodenog kamenca. Tvrda voda može nestati i možete se zauvijek riješiti kamenca pomoću omekšivača vode koji tvrdu vodu pretvoriti u mekanu čim prođe kroz specijalno filtracijsko sredstvo unutar uređaja. Nakon obrade određene količine vode, sredstvo se automatski podvrgava postupku regeneracije korištenjem rasoline(tabletirane soli).

Pomoću omekšivača vode povećati će se učinkovitost sistema grijanje, uštedjeti ćete  novce potrebne za popravljanje kućanskih aparata. Životni vijek kućanskih aparata također će se produljiti. Smanjit ćete troškove sredstava za pranje suđa i rublja.

KONTAKT INFO

Za sve pitanja o proizvodima i uslugama, prijave servisa ili kvara i dodatne informacije mo탑ete nam se obratiti putem kontakt obrasca, putem telefona, pisati na email ili nas posjetite u poslovnici.

KONTAKTIRAJTE NAS