Telefon
+385 91 503 8427
Email
info@vlautomatika.hr
Adresa
Dr. Franje Tuđmana 8a, Novaki Sveta Nedelja
Radno vrijeme
od 8:00 - 16:00
Pošaljite upit

Zeleni kutak

Čak trećina proizvedene energije na svijetu dolazi iz obnovljivih izvora energije. Odlučili smo i sami pridonijeti ovome trendu koji će unaprijediti kvalitetu svih naših života i očuvati Zemlju jer smatramo da je potrebno maksimalno iskoristiti tehnološka rješenja koja nemaju negativan utjecaj na okoliš. S obzirom na to da je na nacionalnoj razini cilj osigurati korištenje prirodnih izvora, svaki pojedinac bi trebao biti upoznat s mogućnostima za održivi razvoj u vlastitom kućanstvu.

Na našim stranicama pronaći ćete rješenja za vaš dom i nekretnine koja će dugoročno pozitivno utjecati na vaš kućni budžet i na okoliš. Ako uzmemo u obzir da je održivi razvoj jedini pravac u budućnosti koji moramo slijediti kako bi sačuvali planet od katastrofalnih klimatskih promjena i uništenja, onda ulaganje u obnovljive izvore energije danas postaje investicija koja će povećati vrijednost vaše nekretnine u budućnosti jer će ispunjavati sve poželjne karakteristike koje će biti vrlo tražene i zakonske kriterije koji će biti neophodni.

Povećanim ispuštanjem stakleničkih plinova dolazi do narušavanja prirodne ravnoteže između zagrijavanja I hlađenja Zemlje. Staklenički plinovi ne propuštaju Zemljino dugovalno zračenje u svemir, već ga reflektiraju nazad na površinu Zemlje.Posljedica toga je povećanje prosječne temperature na površini Zemlje.

Povećana količina stakleničkih plinova u atmosferi glavni je uzrok globalnog zatopljenja. Najznačajniji staklenički plinovi su vodena para, metan, dušik oksid, fluorirani plinovi (to su plinovi koji se nalaze u klima uređajima, frižiderima), sumpor dioksid i ugljik dioksid.

Emisija stakleničkih plinova ima utjecaj na globalno zagrijavanje Zemlje (GWP) dok emisija štetnih plinova odnosi se na zagađivanje zraka I razgradnju ozona (ODP).

Firma V.L.Automatika se okrenula održivom razvoju prvo s malim stvarima poput toga da ne koristi obične plastične vrećice već vrećice koje se mogu reciklirati ili platnene. Također imamo potvrdu od Ministarstva zaštite okoliša I energetike o stručnom ispitu za obavljanje djelatnosti sa tvarima koje oštećuju ozonski sloj ili fluorirane stakleničke plinove te o njima ovise.

Naše usluge baziramo na obnovljivim izvorima energije osim gdje je neophodno poput stambenih objekata tamo se ugrađuju kondenzacijski uređaji sa nižom razinom ispušnih plinova za razliku od klasičnih ili atmosferskih uređaja.

KONTAKT INFO

Za sve pitanja o proizvodima i uslugama, prijave servisa ili kvara i dodatne informacije mo탑ete nam se obratiti putem kontakt obrasca, putem telefona, pisati na email ili nas posjetite u poslovnici.

KONTAKTIRAJTE NAS