+385 1 3385191
info@vlautomatika.hr
Dr. Franje Tuđmana 8a, Novaki Sveta Nedelja
od 8:00 - 16:00

Kemijsko čišćenje instalacija

Često čujemo od klijenata da “centralno ne radi više dobro” i da je “oslabilo grijanje”. Uzrok tome najčešće su talog i naslage u sistemu grijanja zbog čijeg nakupljanja se događa da učinkovitost sistema postane manja do 40 posto. Hrđa, nakupine kamenca i prljavština osim što smanjuju učinkovitost centralnog grijanja, mogu uzrokovati i ozbiljna oštećenja koja dovode do velikih troškova i kompliciranih popravaka, a najgore je kada se to dogodi baš za vrijeme sezone grijanja kućanstava.

Kako bi spriječili velike kvarove i troškove, obratite pozornost na sljedeće:

  • poneki radijatori su u potpunosti ili djelomično hladni (pojava hladnih mjesta)
  • pojačana buka u bojleru i pumpi
  • česti zastoji pumpe
  • pojava hrđe u radijatorima
  • curenje radijatora
  • radijatori su hladni na dnu
  • sporo zagrijavanje pojedinačnih radijatora
  • potrebno je dulje vrijeme da se sistem zagrije na traženu temperaturu
  • slaba cirkulacija
  • visoki računi za grijanje
shema spajanja kod čišćenja instalacija vl automatika
Prikaz sheme spajanja kod čišćenja instalacije

Navedeni simptomi poručuju da je sistemu potrebno temeljito čišćenje instalacija. Usluga našeg ovlaštenog servisa nudi vam kompletno kemijsko čišćenje koje ne zahtijeva velike radove i narušavanje mira u kućanstvu.​ Radi se o procesu ispiranja instalacija, tj. brze cirkulacije vode i sredstava visoke kvalitete koji u potpunosti uklanjaju sve naslage i prljavštine u sustavu centralnog grijanja.

Sredstva nisu agresivna i ne narušavaju kvalitetu materijala od kojih su napravljene instalacije, ali ih u potpunosti oslobađaju nakupljenog taloga. Brzi protok vode stvara snažna cirkulirajuća pumpa, a rezultati ispiranja vidljivi su zahvaljujući posebnom uređaju koji utvrđuje koncentraciju otopljenih tvrdih tvari u vodi prije i nakon ispiranja. Nakon čišćenja i ispiranja, u sustav se dodaju sredstva za zaštitu od korozije i stvaranja nakupina kamenca.

Kemijsko čišćenje instalacija izvodi se bez demontaže radijatora što znači da je proces uredan i ne dolazi do curenja prljave vode i mogućih oštećenja radijatora i okoline. Važno je naglasiti da ovakav način čišćenja instalacija rezultira uštedom plina u kućanstvu čak do 10 posto i dolazi do značajnog doprinosa zaštiti ozonskog omotača od stakleničkih plinova.

KONTAKT INFO

Za sva pitanja o proizvodima i uslugama, prijave servisa ili kvara i dodatne informacije obratite nam se putem kontakt obrasca, putem telefona, na email ili nas posjetite u poslovnici.

KONTAKTIRAJTE NAS