+385 1 3385191
info@vlautomatika.hr
Dr. Franje Tuđmana 8a, Novaki Sveta Nedelja
od 8:00 - 16:00

Infracrvena termografija

Termografske kamere opažaju zračenje u infracrvenom pojasu elektromagnetskog spektra i stvaraju snimke zračenja koje nazivamo termogramima.

Termografija se primjenjuje na raznim djelatnostima, poput graditeljstva, elektroenergetike, strojarstva i prometa.

Vrlo su korisne upravo iz razloga jer otkrivaju emitiranje infracrvenog zračenja, nevidljivog ljudskom oku, iz različitih objekata. Omogućavaju vrlo brzo i jednostavno otkrivanje nama nevidljivih grešaka, što u konačnici dovodi do produktivnosti, sprječavanja kvarova i stvaranja nepotrebnih troškova. Na primjer, termografske kamere nam omogućuju optičku vizualizaciju curenja plina i vrlo su korisne u industrijskom održavanju i automatizaciji. Dodatna prednost je jednostavnost korištenja infracrvene kamere, a dobivena slika sastavljena od paleta različitih boja nudi nam niz podataka koji se mogu iščitati prema potrebi.

infracrvena termografija vl automatika

V.L. Automatika ide u korak s vremenom, tj. opremili smo naš servis najboljom opremom, uključujući i termografske kamere. Pružamo uslugu ispitivanja instalacija od propusnosti vode na vrlo inovativan i učinkovit način!

Kod pritužbe korisnika na konstantni lagani gubitak tlaka u sistemu, a nigdje tragova vode tu nastupa termalna kamera. Prilikom našeg izlaska na teren, sustav mora biti hladan. Palimo grijanje i prilikom istjecanja tople vode, pratimo cijevi i detektiramo propuštanja tako da zahvaljujući termografskoj kameri uočavamo curenje vode.

Cijeli proces je vrlo praktičan i djelotvoran jer nam kamere daju pogled na toplinske anomalije koje golim okom nisu uočljive.

KONTAKT INFO

Za sva pitanja o proizvodima i uslugama, prijave servisa ili kvara i dodatne informacije obratite nam se putem kontakt obrasca, putem telefona, na email ili nas posjetite u poslovnici.

KONTAKTIRAJTE NAS